Info day: ”Scientific Excellence - European Research Council under Horizon Europe”

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și Comisia Europeană, Consiliul European pentru Inovare, vă invită la evenimentul de informare „Scientific Excellence - European Research Council under Horizon Europe”, care va avea loc în data de 22 mai 2024 începând cu ora 09:30.

Consiliul European al Cercetării (CEC), înființat de Uniunea Europeană în 2007, este cea mai importantă organizație europeană de finanțare pentru cercetarea excelentă de frontieră. Acesta finanțează cercetători creativi de orice naționalitate și vârstă, pentru a derula proiecte în întreaga Europa.

Bugetul alocat CEC pentru perioada 2021-2027 este de 16 miliarde EUR, reprezentând aproximativ 17% din bugetul total destinat programului Orizont Europa.

De la înființarea sa în 2007, CEC a finanțat peste 12 000 de proiecte și a susținut activitatea a peste 10 000 de cercetători.

Proiectele finanțate de CEC au generat până în prezent peste 2 200 de brevete și alte cereri de drepturi de proprietate intelectuală, iar beneficiarii granturilor CEC au fondat sau co-fondat peste 400 de start-up-uri.
De asemenea, peste 200 000 de articole științifice au fost publicate în reviste de prestigiu în urma cercetărilor finanțate de CEC.

Meritul și impactul acestor cercetări sunt recunoscute la nivel internațional, iar beneficiarii granturilor ERC au fost distinși cu 14 premii Nobel, 6 medalii Fields, 11 premii Wolf și numeroase alte distincții importante.

Peste 850 de instituții de cercetare găzduiesc granturi CEC, acoperind o diversitate remarcabilă de 85 de naționalități. Acest lucru demonstrează amploarea și diversitatea impactului pe care CEC îl are în comunitatea globală de cercetare.

Scopul acestei sesiuni este de a încuraja cercetătorii de a aplica la competițiile organizate de CEC din cadrul Programului Orizont Europa.

În agenda evenimentului sunt incluse prezentări atât din partea CEC, cât și din partea beneficiarilor de granturi CEC din România. De la cei care coordonează apelurile, până la beneficiarii de succes, participanții vor avea oportunitatea de a primi informații și sfaturi privind elaborarea unei propuneri câștigătoare.

Participarea este gratuită (vă rugam să rețineți faptul că platforma nu transmite confirmare de înregistrare), înscrierile se pot face până la data de 19.05.2024.


mai
22
 
Data: 22 Mai 2024
Locatie: Bucuresti
Domeniu: Orizont Europa

Agenda evenimentului

Descarca agenda evenimentului

Contact

Cristina Anania și Brandusa Bitel
Telefon: 0722 238 877 și 0730 090 188
E-mail: cristina.anania@mcid.gov.ro și brandusa.bitel@umfcd.ro

Locatie

Bulevardul Eroii Sanitari 8 București 050474, Romania

Poze eveniment

Descarca pozele
© Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării 2024
MCID Evenimente v 3.0